Θερμοπρόσοψη - ERGOLAVOS OIKODOMON-ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ- ΚΤΙΣΙΜΑΤΑ-ΚΤΙΖΩ-KTISIMO-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ-ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ Kelyfos-ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ-ΔΩΜΑΤΟΣ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ISOMAT-YTONG-THRAKON-PENETRON-WEBER-HYPERDESMO-SIKA-MAPEI-VITEXTHERM

πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Θερμοπρόσοψη

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ – ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ EPS-XPS Πιστοποιημένος συνεργάτης Kelyfos-Isomat
Θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση ή εξωτερική μόνωση λέγεται η θερμομόνωση των όψεων ενός κτιρίου από την εξωτερική πλευρά
Δυστυχώς από της αμόνωτης φέροντας τοιχοποιίας , και από τον φέροντα οργανισμό χάνονται πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Οι πλίνθοι έχουν μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα
Οι θερμογέφυρες είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στις σύγχρονες κατασκευές και αποτελούν σημαντικές δίοδοι θερμικών απωλειών στα κτίρια. Εκτός αυτού η μόνωση των τοίχων και στον Φέροντα είναι υπεύθυνη για τη θερμική άνεση των ιδιοκτητών,  επιπλέον ευθύνονται για φαινόμενα υγροποίησης εσωτερικών υδρατμών, δημιουργίας μούχλας ακόμη και διάβρωσης κατασκευής.
Όταν έχουμε συμβατική κατασκευή, δήλ. Δικελυφη  (
την κατασκευή  διπλής εξωτερικής οπτοπλινθοδομής με θερμομόνωση στον πυρήνα) δημιουργείται μια δεξαμενή θερμότητας. Εν τούτοις, μέχρι να φτάσει η θερμότητα από τα μέσα προς τα έξω, πρέπει να "ζεστάνει" όλες τις  φέροντες τοιχοποιίες  και το κέλυφος του κτιρίου μέχρι να "βρει" τη μόνωση (XPS, EPS ) και να διατηρηθεί η θερμοκρασία μέσα. Παρομοίως, το καλοκαίρι πρέπει να "κρυώσει" όλο το κτίριο μέχρι να σταματήσει στην μόνωση.
Η σταδιακή εξάντληση των ενεργειακών πόρων και η αύξηση της τιμής τους καθώς και η μόλυνση του περιβάλλοντος που εν πολλοίς προκαλείται από τα αμόνωτα σπίτια, δείχνουν σταθερά προς την κατεύθυνση: περισσότερη μόνωση πάντα και παντού. Η εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη αγκαλιάζει το σπίτι σαν ένα προστατευτικό κέλυφος και μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή και εκ των υστέρων.Η διογκωμένη πολυστερίνη EPS λόγω της θερμομονωτικής της ικανότητας και της πολλή χαμηλής υδατοαπορρόφησης της προστατεύει το φέροντα οργανισμό από θερμικές καταπονήσεις και συμπυκνώσεις υδρατμών.
Επίσης εξασφαλίζετε εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας χειμώνα – καλοκαίρι , δεν υπάρχει πρόβλημα ανεμοπίεσεις,ενώ οι σοβάδες και το αντιαλκαλικό πλέγμα ενίσχυσης,που χρησιμοποιούνται δεν ρηγματώνουν και προσφέρουν πλήρη προστασία από την εξωτερική εισερχόμενη υγρασία .

Η εξωτερική θερμομόνωση αναβαθμίζει ενεργειακά το κτίριο, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση του σε ενέργεια. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ τα κτίρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα η οποία θα εξαρτάται από την συνολική κατανάλωση ενέργειας σε kwh/m2. Σε όσα κτίρια δεν πληρούνται οι απαιτήσεις της ενεργειακής ταυτότητας δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες και μισθώσεις ενώ η ενεργειακή ταυτότητα υψηλής κλάσης θα αυξάνει την εμπορική και θα μειώνει την αντικειμενική αξία του κτιρίου.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού